Nakon ubjedljivih pobjeda
1

Menezes: Blizu sam pronalaska idealnog tima

FENA
Mano Menezes
Mano Menezes
Selektor nogometne reprezentacije Brazila Mano Menezes rekao je danas da je blizu pronalaska idelanog tima, koji će predstavljati domaćina na svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Brazil je poslije ubjedljive pobjede protiv Iraka (6:0), jučer u Wroclawu savladao Japan sa 4:0. Golove za "karioke" postigli su Paulinho u 12. minutu, Neymar u 25. i 47, dok je konačan rezultat postigao Kaka u 75. minutu.

"Radili smo na pronalaženju idealnog tima i sve smo bliži tom cilju. Postigli smo deset golova na dvije utakmice, što nije čest slučaj, ali najvažnije je šta je ekipa uradila kako bi postigla pogotke. Tim se polako oblikuje i trenutni rezultati nam idu u korist", rekao je Menezes, koji je prije dvije godine preuzeo vođenje reprezentacije od Dunge.

On je dodao da vjeruje da Brazil može da igra i bez klasičnog napadača.

"Ranije to nije funkcioniralo najbolje, ali sada imamo igrače sredine terena koji to dozvoljavaju. Oscar, Kaka i Neymar su ofanzivni nogometaši, ali ne možemo samo da se oslonimo na njih. Hulk je snažan i predstavlja sasvim drugi vid opasnosti za protivnički gol", zaključio je Menezes.