Evropska liga
15

Menalo strijelac u pobjedi Rijeke protiv Alkmaara, Roma izgubila od slabašnog CSKA

K. H.
Rijeka - AZ Alkmaar (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 18:55 sati odigrano je 12 susreta posljednjeg 6. kola grupne faze Evropske lige.

Svakako da je najveće iznenađenje dana pobjeda Rijeke protiv AZ Alkmaara na svom terenu rezultatom 2:1. Domaći tim je u vodstvo došao golom bh. igrača Luke Menala u 52. minuti, gosti su poravnali golom Wijndala u 57. minuti, da bi pobjedu hrvatskom timu donio Tomečak u 93. minuti.

U drugom meču ove grupe Napoli i Real Sociedad odigrali su meč bez pobjednika, a konačan rezultat glasio je 1:1, pa će upravo ova dva tima proći u nokaut fazu.

Ekipa Rome pomalo i iznenađujuće izgubila je od CSKA u Sofiji, tima koji još do ovog kola nije postigao gol u grupnoj fazi. Ipak, Rodrigues i Sowe s dva gola srušili su Romu na domaćem terenu, dok je jedini gol za goste iz Rima postigao Milanese u 22. minuti. Rimski tim je ovaj susret igrao bez kapitena Edina Džeke.

Gostujuću pobjedu upisala je ekipa Arsenala koja je sa 4:2 bila bolja od Dundalka, dok je Rangers također na gostujućem terenu bio bolji od Lecha sa 2:1. Young Boys je do prolaska u narednu fazu došao golovima u finišu protiv Cluja, a zanimljivo je bilo u Njemačkoj gdje je Bayer s ubjedljivih 4:0 bio bolji od Slavije iz Praga.

Svi rezultati utakmica od 18:55 sati:

Bayer - Slavia Prag 4:0 CSKA Sofia - Roma 3:1

Dundalk - Arsenal 2:4 Hapoel - Nica 1:0 Lech - Rangers 0:2 Napoli - Real Sociedad 1:1 PAOK - Granada 0:0 PSV - Omonia 4:0 Rapit - Molde 2:2 Rijeka - AZ 2:1 Standard - Benfica 2:2 Young Boys - Cluj 2:1