Nogomet
16

Menadžer Parme: Tonemo kao Titanik

Klix.ba
Alessandro Melli
Alessandro Melli
Italijanski fudbalski klub Parma grca u finansijskim problemima, a generalni menadžer Alessandro Melli priznaje da polako nestaju nakon što je njihov posljednji domaći susret otkazan.

Trenutno se nalaze na dnu tabele Serie A sa samo 10 bodova iz 23 utakmice, a njihov posljednji meč protiv Udinesea je odgođen do daljnjeg zbog finansijskih poteškoća.

Prošle godine im je UEFA odbila dati licencu, zbog čega se nisu mogli takmičiti u Evropskoj ligi. Klub nema novca za plate igrača, a iz tog razloga su kažnjeni odbijanjem jednog boda na tabeli.

"Shvatam da smo na Titaniku", slikovit je bio Melli za Corriere dello Sport. "Iznad palube je prva klasa, lijepo je, sjajno, ljudi plešu, poput bivšeg predsjednika Tommasa Ghirardija i izvršnog direktora Pietra Leonardija. Ali postoji i drugi i treći nivo".

"Mislio sam da ćemo potonuti s prvom preprekom koja nas pogodi. Ledeni brijeg je bila UEFA-ina licenca. Sjećate se šta se dogodilo Titaniku? Oni u prvoj klasi su spašeni, a oni ispod su ostavljeni da umru. Ipak, jasno je da kapetan, onaj s bradom, tone s brodom. Ko je ovdje kapetan? Donadoni, naravno", kazao je generalni menadžer Parme.

Utakmice Serie A ovog vikenda počinju sa 15 minuta zakašnjenja. Ovom odlukom Italijanski fudbalski savez (AIC) želi pružiti podršku Parmi, koja se nalazi na dnu tabele.

Nakon kažnjavanja oduzimanjem boda, Parma bi se mogla suočiti i sa drugim sankcijama ako se situacija ne popravi.