Nogomet
0

Menadžer: Džeko u januaru ne ide u Milan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
I dok je napadač njemačkog prvaka Wolfsburga i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ponovno zavapio za odlaskom u Milan, i to u sljedećem ljetnom prijelaznom roku, njegov menadžer tvrdi da Edin Džeko u januaru sigurno neće mijenjati sredinu.

U minulom ljetnom prijelaznom roku talijanski gigant i Wolfsburgov napadač javno su koketirali i činilo se da će do transfera i doći, ali je Wolfsburg previše odugovlačio i na kraju stopirao posao, te sa Džekom još i produžio ugovor. Džeko se novim kontaktima nada i sljedećeg ljeta u prijelaznom roku, te izjavljuje:

  • Priča s Milanom nije gotova. Već sam rekao Wolfsburgovim direktorima da želim otići u Milan. Oduvijek sam Milanov navijač i želim postati “rossonero” već u junu.

Džekin menadžer Irfan Redžepagić u izjavi koju prenosi Goal.com, pozivajući se na Calciomercato.it., poručio je tek da bosanski napadač ove zime sigurno neće prijeći na San Siro.

  • Kontakti s Milanom i Wolfsburgom vuku se još od ljeta. Prema tome, trenutno nije realno govoriti o tom transferu, budući da ne postoje uvjeti za njega. Džeko ima ugovor s Wolfsburgom. Kako trenutno stvari stoje, možemo isključiti mogućnost da će se preseliti u Milan u januaru - kaže menadžer.

A što će se događati sljedećeg ljeta, tek ćemo vidjeti.