Emery oprezan
26

Menadžer Aston Ville uoči duela sa Zrinjskim: Cilj je ostati neporažen u Mostaru

N. K.
Unai Emery (Foto: Aston Villa)
Unai Emery (Foto: Aston Villa)
Menadžer Aston Ville Unai Emery rekao je večeras u Mostaru kako je cilj engleske ekipe uzeti najmanje bod u sutrašnjoj utakmici Konferencijske lige s ekipom Zrinjskog kako bi završili na prvom mjestu grupe E.
Hit ekipa engleskog Premijershipa stigla je charter letom večeras u Mostar nakon čega je španski trener održao konferenciju za novinare u klupskim prostorijama Zrinjskog.

"Sutra igramo posljednji susret u grupnoj fazi Evrope. Ako želimo biti prvi u grupi moramo minimalno uzeti jedan bod“, rekao je Emery.

Ocijenio je kako je Zrinjski pokazao karakter u susretima protiv AZ Alkmaara kojeg su pobijedili u Mostaru velikim preokretom te da očekuje kako će Plemići biti motivisani.

"Smatram da će biti motivisani jer će igrati pred svojim gledateljima. Poštujem ih i taktički mislim da je to dobra ekipa", ocijenio je španski stručnjak.

Na upit novinara da li je znao da je za Zrinjski svojevremeno nastupao i kapiten Hrvatske Luka Modrić, Emery je odgovorio da mu to nije bilo poznato do večeras.

Podsjetimo, uoči posljednjeg kola Villa ima 12 bodova, druga je Legia s devet, trećeplasirani je AZ Alkmaar, dok posljednjeplasirani Zrinjski ima tri boda te se oprostio od nastavka takmičenja.

Utakmica Zrinjskog i Aston Ville na rasporedu je sutra u 18:45 sati.