Sjećanje na heroja
233

Memorijalni turnir "Srđan Aleksić" u Tuzli okupio male nogometaše iz regije

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
U znak sjećanja na velikog heroja danas je u Tuzli održan Međunarodni memorijalni malonogometni turnir "Srđan Aleksić" koji je okupio male nogometaše iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Ova sportska manifestacija već pet godina se održava u znak sjećanja na trebinjskog heroja koji je 1993. godine izgubio život braneći svog sugrađanina Bošnjaka.

Na takmičenju na stadionu Tušanj u Tuzli učestvovalo je devet ekipa koje su činile mali fudbaleri uzrasta od osam do 11 godina.

Organizator turnira je Udruženje građana "Radničke sportske igre Tuzla" koje kroz lik i djelo Srđana Aleksića pokušava povezati sport i humanost na ovim prostorima.

"Kroz ovaj događaj smo željeli okupiti što veći broj mališana iz regije kako bismo ih kroz igru i druženje upoznali o liku i djelu Srđana Aleksića. On je primjer mnogima u smislu da ne gledaju na razlike kao što su vjeroispovijest, boja kože... i to su vrijednosti koje treba promicati mladima", rekao je za Klix.ba član Organizacionog odbora turnira Samir Neimarlija.

U generaciji 2010/2011. prvo mjesto osvojila je ekipa Sportskog kluba Bambi iz Tuzle, drugoplasirana je Budućnost iz Banovića, dok su na trećem mjestu završili mali fudbaleri iz Fudbalskog kluba Mačva iz Šapca.

Najbolji golman je Emar Babović, strijelac Bakir Hasanović, a igrač Elvin Šarić.

U generaciji 2008/2009. prvoplasirana je ekipa Fudbalskog kluba Proleter iz Tuzle, drugi su iz gračaničkog Bratstva, dok su na trećem mjestu završili iz šabačkog Fudbalskog kluba Mačva.

Najbolji golman je Faris Bajrić, dok se Kenan Vrabac upisao kao najbolji igrač i strijelac.