Sjajna statistika
70

Memišević ostvario najviše uspješnih zračnih duela, bolji čak i od De Ligta

Piše: K. H.
Bh. reprezentativac Samir Memišević odigrao je sjajnu sezonu u Groningenu, a ovaj defanzivac čije se ime nalazi na spisku selektora Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Finske i Italije ostvario je najviše uspješnih zračnih duela u čitavoj holandskoj ligi.

Memišević je u ovoj sezoni imao ukupno 171 uspješan zračni duel, po čemu je ubjedljivo najbolji u čitavom holandskom prvenstvu, a na drugom mjestu sa 130 uspješnih zračnih duela nalazi se najtraženiji defanzivac Evrope i kapiten Ajaxa - Matthijs de Ligt, čija vrijednost je trenutno 80 miliona eura.

Bivši nogometaš Radnika odigrao je najbolju sezonu u svojoj karijeri, a kruna svega je poziv selektora Roberta Prosinečkog koji će sigurno ozbiljno računati na ovog igrača u budućnosti.

Koliko dobru sezonu ima iza sebe, najbolji je pokazatelj upravo ova statistika i zaista veliki broj uspješnih zračnih duela, što je jedna od najboljih odlika bh. nogometaša.

Nagradu za dobre igre u protekloj sezoni Memišević je dobio i od samog kluba, a on je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor.

"Ponosan sam i sretan što sam produžio ugovor s Groningenom i što su biti dio zelene porodice još dvije godine. Naprijed Groningen!", izjavio je Memišević nakon potpisanog ugovora.