Nogomet
0

Melunović uoči revanša s Kukesijem: Moje je da dam maksimum, golovi će doći

Klix.ba
Alen Melunović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Alen Melunović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo će u četvrtak navečer odigrati revanš susret 2. pretkola Evropske lige protiv albanskog Kukesija, a zadatak je nadoknaditi i preokrenuti rezultat, s obzirom na to da je u Tirani bilo 3:2 za Albance. Napadač Bordo ekipe, Alen Melunović, siguran je da njegov tim može do plasmana u 3. pretkolo uprkos problemu s realizacijom šansi.

Melunović se prisjetio utakmice u Tirani te izrazio nadu da FK Sarajevo na svom terenu neće ponoviti iste greške koje su u konačnici dovele do poraza.

"Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, ali smo primili gol pred sami kraj prvog dijela susreta i to nas je 'ohladilo'. Potom smo napravili još grešaka koje u revanšu ne smijemo ponoviti. Utakmica u Tirani je iza nas i dosta smo naučili", izjavio je Melunović.

Uprkos porazu, Melunović smatra da njegova ekipa i dalje ima aktivan rezultat, ali očekuje težak meč.

"Rezultat nije toliko loš, jer s golom prednosti na našem terenu prolazimo u 3. pretkolo. Jasno je da nam neće biti nimalo lako, ali vjerujem da mi to možemo", rekao je napadač FK Sarajevo.

Melunović je jedan od igrača koji je u posljednje vrijeme doživio najviše kritika na račun njegove igre.

"Moje je da dam svoj maksimum, a kritika će uvijek biti. Ekipa igra dobro, ali nas još uvijek neće gol. Međutim, nećemo pasti psihički, vremenom će doći i realizacija", smatra Melunović.

Dva pojačanja u napadu su stigla u svega nekoliko dana, a to su Mahir Karić i Nikola Komazec. Kako je ranije izjavio trener FK Sarajevo, Husref Musemić, cilj je napraviti konkurenciju u napadu i napadače doslovno natjerati da više trče.

"Naravno da svaka konkurencija pozitivno utječe na ekipu, To je jednostavno, ko bude bolji, taj će igrati", zaključio je Melunović.