Nogomet
0

Melo: Neki moji saigrači nisu vrijedni Juventusovog dresa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilski nogometni reprezentativac Felipe Melo, član torisnkog Juventusa od 2009. godine, smatra kako određeni pojedinci u njegovoj ekipi nisu dovoljno dobri za "staru damu".

"Juventus nema drugog izbora nego krenuti u kupovinu vrhunskih igrača, pravih šampiona. Trenutni kadar je prilično limitiran i navijači su itekako svjesni toga", izjavio je Melo za Lancenet u osvrtu na prošlu sezonu, koju je Juve okončao na razočaravajućem sedmom mjestu.

"Već na polovini sezone je bilo jasno da ekipa ne ide u pravom smjeru. U našoj ekipi su se dvojica ili trojica igrača našli na meti teških kritika navijača jer nisu ispunili očekivanja. Oni nisu vrijedni Juventusovog dresa i s njima se ne možemo boriti za naslov prvaka!", nastavio je defanzivni vezni igrač kritiku saigrača, koje ipak nije imenovao.

Melo je pokazao i dozu samokritike, kada je govorio o svojoj prvoj sezoni u "staroj dami", u koju je stigao prije dvije godine iz Fiorentine.

"Navijači su me tada s pravom kritikovali jer nisam bio dovoljno dobar. No, ponosan sam kako sam odskočio u prošloj sezoni koju sam odigrao puno bolje. S ličnog stanovišta, bila je to dobra sezona", zaključio je Melo.