Gold Cup
0

Meksiko “petardom” do naslova protiv SAD-a

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Meksika na upečatljiv način došli su do svog petog naslova pobjednika Gold Cupa, kontinentalnoga prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, pobjedom nad domaćinom SAD-om u New Jerseyju 5-0.

Meksiko je tako prekinuo skoro deset godina dug post (11 utakmica) bez pobjede na tlu Sjedinjenih Američkih Država. Pred 79.000 gledatelja (uglavnom meksičkih navijača) na rasprodanom stadionu tima američkog nogometa New York Giantsa u prvom su poluvremenu mreže mirovale, te niko nije mogao naslutiti tako visok konačan rasplet u korist Meksika.

Mrežu Amerikanaca načeo je kapetan Gerardo Torrado u 56. minuti iz jedanaesterca, nakon čega se neiskusna i u odnosu na Kup konfederacija znatno oslabljena reprezentacija SAD-a raspala. Giovani dos Santos i Carlos Vela zabili su u razmaku od 62. do 67. minute dva gola i tako potpuno obezglavili Amerikance kojima je uprkos pet primljenih golova najbolji igrač bio golman Troy Perkins.

Do kraja utakmice visoku su pobjedu Meksika potvrdili Jose Antonio Castro i Guillermo Franco.

Amerikanci su ostali na četiri naslova pobjednika Gold Cupa, a Meksiko im je preoteo titulu nakon što su je oni osvojili dva prethodna puta. Meksiku je ovo prvi naslov nakon 2003. godine.

Gold Cup, finale:

SAD – Meksiko 0-5 (Torrado 56-11m, Santos 62, Vela 67, Castro 79, Franco 90)