Konačni spisak
31

Meksiko objavio spisak igrača za SP, Chicharito treći put na smotri najboljih na svijetu

Klix.ba
Javier Hernandez Chicharito (Foto: EPA-EFE)
Javier Hernandez Chicharito (Foto: EPA-EFE)
Napadač West Hama Javier Chicharito Hernandez će treći put u svojoj karijeri igrati na svjetskim prvenstvima pošto je uvršen na konačan spisak reprezentacija Meksika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Selektor Meksika je na listu uvrstio 23 igrača te dodao i jednu zamjenu, a najpoznatije ime na listi je 30-godišnji Chicharito.

Chicharito je do sada nastupao na svjetskim prvenstvima 2010. i 2014. godine.

Meksiko je trenutno 15. reprezentacija svijeta, a u Rusiji će igrati u grupi s aktuelnim prvacima Nijemcima, sa Šveđanima i Južnom Korejom.

Na spisku Meksika nalaze se tri igrača iz Porta, a to su Diego Reyes, Hector Herrera i Jesus Manuel Corona. Kao eventualna zamjena uvršten je Erick Gutierrez iz Pachuce.

Svoj prvi meč na Mundijalu u Rusiji Meksiko će igrati 17. juna u Moskvi protiv Njemačke, a ovo je ujedno 16. nastup za Meksiko na svjetskim prvenstvima. Meksikanci su do sada šest puta uspijevali izboriti nokaut fazu takmičenja.

Lista od 23 igrača koji će predstavljati Meksiko na Mundijalu u Rusiji:

Golmani: Guillermo Ochoa (Standard Liege), Alfredo Talavera (Toluca) i Jesus Corona (Cruz Azul).

Odbrana: Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Hugo Ayala (Tigres), Edson Alvarez (America), Jesus Gallardo (Monterrey) i Miguel Layun (Sevilla).

Vezni red: Rafael Marquez (Atlas), Hector Herrera (Porto), Jonathan Dos Santos (LA Galaxy), Giovani Dos Santos (LA Galaxy), Andres Guardado (Real Betis) i Marco Fabian (Eintracht Frankfurt).

Napad: Javier Hernandez (West Ham), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (America), Jesus Manuel Corona (Porto), Carlos Vela (Los Angeles FC), Javier Aquino (Tigres) i Hirving Lozano (PSV Eindhoven).

Zamjena: Erick Gutierrez (Pachuca).