Veliko slavlje
4

Meksikanci "okupirali" ambasadu Južne Koreje: Hvala vam, braćo!

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Fanatični navijači Meksika u znak zahvalnosti prema Južnoj Koreji, koja ih je pobjedom protiv Njemačke rezultatom 2:0 sačuvala na Mundijalu, okupili su se pred južnokorejskom ambasadom u Mekisko Cityju gdje su Korejce nazivali "braćom" i gdje su im odali veliko poštovanje zbog pobjede protiv Elfa.

Meksikanci su nakon dvije pobjede u prva dva kola faktički osigurali prolazak dalje, ali nevjerovatnim spletom oklonosti izgubili su od Švedske 3:0 i već su se oprostili od takmičenja.

Ipak, njihovi navijači vjerovali su u Južnu Koreju koja je u trenucima meksičke kapitulacije držala 0:0 protiv Njemačke, a kako se bližio kraj utakmice, tako su i svi na stadionu pratili ono što se dešava na drugoj utakmici.

Pojedini navijači Meksika čuli su da je Južna Koreja postigla pogodak, počelo je slavlje na stadionu, a kada je i zvanično potvrđena pobjeda Korejaca, u čitavom Meksiku se slavilo.

"Možda nije najbolji način da prođemo dalje, ali smo prošli i veoma smo zahvalni Korejcima. Hvala vam, braćo", istakao je jedan navijač Meksika.

"Danas nema razlike između Korejaca i Meksikanaca", istakao je korejski konzul u Meksiku Beong-Jin Han.

U osmini finala Meksiko će igrati protiv Brazila koji je sa sedam bodova prošao u grupi ispred Švicarske, Srbije i Kostarike.