Derbi u subotu
6

Mehremić: Protiv Zrinjskog moramo igrati oprezno i čekati našu priliku

Klix.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba
Fudbaleri Željezničara borave u Međugorju gdje se pripremaju za subotnji derbi sa mostarskim Zrinjskim. Prvotimac Plavih, Adi Mehremić, ističe da su uslovi dobri i da se ekipa maksimalno fokusirala na rad.

Nakon dvije pobjede u prva dva proljetna kola, u narednom kolu Željo će gostovati kod Zrinjskog u Mostaru. Utakmica se trebala igrati danas, ali odlukom NS BiH 21. kolo odgođeno je za subotu. Plavi su od ponedjeljka u Međugorju gdje će trenirati do subote.

Prvotimac Plavih koji je na zimu stigao na Grbavicu, Adi Mehremić, odigrao je obje prve utakmice nastavka prvenstva, a kazao je da od sebe i ekipe očekuje još bolje partije.

"Što se tiče uslova ovdje u Međugorju, prvi dan nas je uhvatio snijeg, ali evo popravilo se vrijeme. Tako da su uslovi za rad na dobrom nivou i možemo se maksimalno fokusirati na rad. Prvenstvo smo otvorili na najbolji mogući način sa dvije pobjede. Igrom možemo biti zadovoljni iako smo imali dvije teške utakmice na teškim terenima. A u vezi mojih igara mogu biti zadovoljan kako sam počeo svoj put u Želji, uvijek može bolje i nadam se da ću se kako ekipa tako i ja dizati iz utakmicu u utakmicu", rekao je Mehremić dodavši očekivanja pred Zrinjski:

"U subotu nas sigurno očekuje teška utakmica, moramo biti skoncentrisani cijelu utakmicu, igrati oprezno i čekati našu priliku. Prvi smo na tabeli, tu i želimo ostati nakon subote", završio je defanzivac Plavih.

Derbi između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu Pod Bijelim brijegom sa početkom od 14:30 sati.