Masters u Parizu
0

Medvedev nakon poraza napravio vulgaran potez prema publici pa je isprozivao

H. H.
Medvedev je na kraju meča pokazao srednji prst publici (Foto: Twitter)
Medvedev je na kraju meča pokazao srednji prst publici (Foto: Twitter)
Treći teniser svijeta Daniil Medvede eliminisan je u 2. kolu Mastersa u Parizu, a Rus je ponovo bio u centru pažnje zbog svađe s navijačima, kojima je u jednom trenutku pokazao i srednji prst.

Medvedev je igrao protiv Grigora Dimitrova i poražen je rezultatom 2:1 u setovima nakon skoro tri sata igre.

Bugarski teniser je prvi set dobio sa 6:3, Medvedev je uzvratio sa 7:6(4), a odlučujući set je pripao 17. teniseru svijeta sa 7:6(2).

Medvedev se prvo svađao sa sudijom tokom meča zbog čega je izviždan, a dok je izlazio s terena, publici je pokazao srednji prst.

"Srednji prst? O, ne, samo sam gledao nokte. Zašto bih tako nešto uradio ovoj sjajnoj pariskoj publici?", odgovorio je ironično Medvedev na pitanje novinara, a potom je objasnio šta se desilo:

"Bacim reket i zvižde mi. Normalno. Nemam problem s tim. Idem servirati, a oni plješću ili nešto. A ja želim servirati. To ne bi smjeli raditi. Grigor nije bio spreman, u redu, to se dogodi. I onda mi zvižde. Ne znam zašto i zato nisam htio igrati. OK, dok mi ne prestanu zviždati, neću igrati. Ali ova publika ne prestaje zviždati. Kad sam dobio kaznu, nisam htio biti diskvalificiran pa sam nastavio igrati", rekao je Rus.

Dimitrov će u osmini finala igrati protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika.