Novo pojačanje?
0

VIDEO / Medunjanin želi bh. dres, na redu je Blažević

Sarajevo-x.com
Haris Medunjanin (u ljubičastom dresu)
Haris Medunjanin (u ljubičastom dresu)
U posljednjih nekoliko godina NSBiH imao je nekoliko bezuspješnih pokušaja regrutiranja novih igrača. Ipak, svjetli primjer su Miralem Pjanić (naša najveća mlada nada) i Asmir Begović. Treći igrač koji bi mogao promijeniti sportsko državljanstvo je Haris Medunjanin, igrač koji trenutno nosi dres španskog Valladolida.

On je jedan od brojnih nogometaša koji je rođen u BiH, a nikada nije zaigrao za svoju domovinu. Naime, ovaj Sarajlija je do sada nastupao za mladu reprezentaciju Holandije. Prije pet godina izabran je za najboljeg mladog igrača u ovoj zemlji (od strane trenera), a priznanje mu je uručio legendarni Marco van Basten.

Ime i prezime: Haris Medunjanin Datum i mjesto rođenja: Sarajevo, 8. mart 1985. Visina: 1,87 m Težina: 83 kg Klubovi za koje je nastupao: 04-06: AZ Alkmaar 06/07: Sparta de Rotterdam 07/08: AZ Alkmaar 08/10: Real Valladolid
Prema novim pravilima FIFA-e pruža se mogućnost "ispravljanja greške" i nastupa za bh. nacionalnu vrstu. Ukoliko se to desi, bio bi od istinske pomoći, dobili bismo igrača za naredno desetljeće. Nastupa u veznom redu.

Evo šta je u intervjuu za Sarajevo-x.com rekao Medunjanin prije izvjesnog vremena: “Želim nastupati za BiH. Rođen sam u Sarajevu i uvijek me privlačila mogućnost igranja za državnu selekciju domovine. Prije nekoliko godina razgovarao sam sa tadašnjim selektorom Sliškovićem, obećano mi je da ću dobiti poziv. Međutim, to se odugovlačilo. U međuvremenu stigao mi je poziv za mladu selekciju Holandije. Pristao sam, jer više nije bilo smisla čekati. Poslije mi je došao poziv iz NSBiH. Nažalost, bilo je kasno. Volio bih da selektor Blažević dođe u Španiju, prije svega da se upoznamo. Neka pogleda utakmicu, a ako bude zadovoljan spreman sam pomoći."

Kako smo uspjeli saznati šef državnog tima Ćiro Blažević iskazao je zanimanje za ovog nogometaš, te postoji mogućnost da mu uputi poziv. Svakako treba napomenuti da je Medunjanin trenutno jedini bh. nogometaš koji igra u Primeri. Nadamo se da će se vrlo brzo riješiti sve sve zapreke i da će nastupiti za BiH.