I to je igrao 90 minuta
92

Medunjanin je ipak daleko od kraja: Bivši Zmaj debitovao i pogodio protiv Malage

D. P.
Medunjanin pogodio nakon samo 10 minuta (Foto: Screenshot)
Medunjanin pogodio nakon samo 10 minuta (Foto: Screenshot)
Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Haris Medunjanin ovoga ljeta odlučio je završiti karijeru, ali se onda predomislio nakon kratkog perioda, da bi sada upisao sjajan debi u dresu novog kluba Castellona.

Medunjnanin (38) na kraju prošle sezone odlučio je završiti karijeru nakon što mu je istekao ugovor s nizozemskim Zwolleom. To je potvrdio i sam klub, koji mu je poželio sreću u penziji, no nekada sjajni bh. veznjak iznenadio je sve nakon što se predomislio istog ljeta.

Ovaj iskusni nogometaš, koji je dugo bio miljenik navijača BiH, pridružio se svom bivšem treneru Dicku Schroederu, koji ga je poveo sa sobom iz Zwollea, te je odlučio odigrati makar jednu sezonu u španskom trećeligašu Castellonu.

Tu je jučer zabilježio sjajan debi. Medunjanin je igrao kao starter protiv posrnule Malage, koja je ispala u treću ligu, te je postigao gol u pobjedi rezultatom 2:1.

Bivši Zmaj pogodio je u 10. minuti utakmice rezantnim udarcem nakon što mu se lopta odbila u kaznenom prostoru Malage. Do kraja utakmice ekipe su postigle po jedan gol, tako da je Castellon slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Medunjanin je odigrao 90 minuta i izašao je iz igre u nadoknadi utakmice, a Castellon je tako uspješno krenuo u misiju plasmana u drugi rang takmičenja u Španiji, što je prvenstveni cilj ekipe.