|

Medunjanin i Zec na spisku za Portugal

Medunjanin i Zec na spisku za Portugal
0
S
Sarajevo-x.com
4.11.2009. u 11:35
27
komentara
0

dijeljenja
Medunjanin i Zec na spisku za Portugal Miroslav Blažević
Za predstojeće utakmice baraža, koje BiH igra protiv Portugala, selektor Miroslav Ćiro Blažević računat će na nove snage - Harisa Medunjanina i Ermina Zeca.
Kao što je prethodno najavljivano, igrači Valladolida i Šibenika našli su se na spisku selektora za Lisabon i Zenicu, dok tamo nema Mirka Hrgovića. Ponovo je pozvan i Ninoslav Milenković iz kiparskog Enosisa.

Od golmana Ćiro će pozvati Asmira Begovića, Kenana Hasagića i Nemanju Supića, saopštio je na današnjoj press konferenciji u prostorijama Nogometnog saveza BiH.

U odbrani će se naći kapiten Emir Spahić, Sanel Jahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Džemal Berberović, Damir Mirvić, te Ninoslav Milenković.

U veznom redu Blažević je izdiktirao imena Sejada Salihovića, Admira Vladavića, Zvjezdana Misimovića, Senijada Ibričića, Samira Muratovića, Elvira Rahimića, Miralema Pjanića, Zlatana Bajramovića, Semira Štilića, Darija Damjanovića i Harisa Medunjanina.

U napadu će Ermin Zec pokušati poboljšati učinak reprezentacije uz provjerene asove - Edina Džeku, Vedada Ibiševića i Zlatana Muslimovića.

Reprezentacija se u ponedjeljak, 9. novembra, okuplja u Novom Vinodolskom.

"Odlučio sam se za Novi Vinodolski, prvenstveno zbog slične klime kao u Portugalu", rekao je Blažević, te objasnio da se do kraja ove sedmice očekuje zeleno svjetlo FIFA-e o nastupu Medunjanina za BiH.

Prvi meč baraža 14. novembra sudit će Englez Martin Atkinson, a revanš u Zenici Italijan Roberto Rossetti.

Prvi meč počinje u 20:30 sati po našem vremenu, dok se uzvratni u Zenici igra od 20:45.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...