Poraz od Belgije
131

Medunjanin i Đumić razočarani nakon poraza: Izgubili smo od bolje reprezentacije

Piše: K. H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Haris Medunjanin i Dario Đumić bili su razočarani nakon poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine od Belgije rezultatom 4:3 na Grbavici.

Nakon poraza, strijelac prvog pogotka Haris Medunjanin kaže kako je razlika u kvalitetu očigledna, te da Belgija u svakom trenutku 12-13 igrača koji mogu riješiti utakmicu.

"Ja mislim da smo naivno primili golove. Igrali smo protiv jake reprezentacije koja ima 12-13 igrača koji mogu riješiti utakmicu. Mi nismo u ovu situaciju trebali da dolazimo i trebali smo ranije završiti situaciju u našoj grupi, ali šta je tu je. Dolaze nove kvalifikacije, novi momci i to je bitno za nas. Svi zajedno moramo da bodrimo jedni druge i da se sljedeće kvalifickiaje plasiramo na Evropsko prvensvo", rekao je Medunjanin.

Dario Đumić koji je postigao prvijenac u dresu Bosne i Hercegovine kaže kako nije vrijeme da razmišlja o pogotku, te da je jako teško reći bilo šta nakon ovakvog poraza.

"Nažalost, izgubili smo utakmicu. Belgija je snažna reprezentacija, među najjačim ekipama u Evropi i svijetu. Bilo je teško, svi smo se borili koliko god smo mogli i izgubili smo od danas bolje reprezentacije. Mislim da možemo da se pogledamo međusobno s obzirom kako smo igrali. Što se tiče gola, mislim da nije vrijeme da razmišljam o tome", rekao je štoper reprezentacije Bosne i Hercegovine

U sljedećem meču Zmajevi igraju protiv Estonije.