Iz kampa reprezentacije
0

Medunjanin dobio dozvolu FIFA-e, Vladavić i Zec povrijeđeni

Piše: Edin Isanović
Foto: Večernji.hr
Foto: Večernji.hr
Nogometna reprezentacija BiH uspješno je okončala pripreme u Novom Vinodolskom pred odlučujuće okršaje sa Portugalom. Danas je stiglo odobrenje FIFA-e za Harisa Medunjanina, nogometaša Valladolida, tako da će imati prvao nastupa u Lisabonu.

Da napomenemo, Medunjanin je prije izvjesnog vremena igrao za mlađe selekcije Holandije, ali je po novim pravilima svjetske kuće nogometa mogao promijeniti sportsko državljanstvo, što je i učinio. Ova priča konačno je završena.

Ipak, ima i lošijih vijesti. Vladavić je još jučer zadobio nezgodan udarac u prijateljskoj utakmici sa NK Vinodolom i neće putovati u zemlju na rubu Atlantika. Tu nije kraj nevoljama za Miroslava Ćiru Blaževića. Naime, na današnjem treningu povrijedio se i Ermin Zec koji također neće ići u Lisabon. Treba istaći da je Kenan Hasagić danas bio na visini zadatka (nije se žalio na povredu), pa je unio nedoumicu za selektora koji vaga koga će staviti među stative bh. gola na Luzu. Šef državne nogometne selekcije još razmišlja. Hasagić ili Begović?

Na kraju treba apostrofirati da je disciplina u bh. reprezentaciji na većoj razini u odnosu na početak priprema kada je atmosfera bila mnogo opuštenija. Igrači koji nisu ispoštovali zahtjeve prvog šefa struke za kaznu su morali trčati dodatne krugove oko stadiona. Bh. ekspedicija večeras stiže u Sarajevo, a sutra putuje u Portugal.