Sve za Ligu prvaka
29

Mediji u Portugalu: Počeli su pregovori o senzacionalnoj posudbi Cristiana Ronalda

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Portugalski mediji večeras su objavili informaciju da su Manchester United i Sporting iz Lisabona počeli pregovore o jednogodišnjoj posudbi Cristiana Ronalda, a koji svim srcem želi napustiti Old Trafford i naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Uz spomenutu informaciju koja se ipak treba uzeti s rezervom, posebno zbog činjenice da se Ronaldo već danima seli "iz kluba u klub", mediji iz Portugala su objavili i fotografiju Ronaldovog automobila u Lisabonu i navodno je on uočen na parkingu stadiona Jose Alvalade.

Nakon što je informacija objavljena u medijima, ubrzo se proširila društvenim mrežama i naravno, izazvala je euforiju među navijačima Sportinga koji bez ikakve sumnje sanjaju Ronalda u dresu omiljenog tima.
Ronaldo je nakon produženog odmora počeo trenirati individualno, ali se ne planira vratiti u Manchester United nakon što je javno zatražio transfer u klub koji igra Ligu prvaka.

Njegov dolazak već su odbili Bayern i Chelsea, dok je ESPN objavio kako je Portugalac odbio ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 250 miliona eura za dvije godine.

Ronaldo je upravo u Sportingu i započeo nogometnu karijeru, a za ovaj tim je igrao od 2002. do 2003. godine, kada je prešao u Manchester United za blizu 15 miliona eura.