Povreda koljena
3

Mediji u Poljskoj: Koljić bi se zbog povrede mogao vratiti u Krupu

Klix.ba
Potencijalni reprezentativac BiH Elvir Koljić doživio je povredu u meču njegovog Lecha protiv Slaska, a prema pisanju poljskih medija, ukoliko se povreda ispostavi kao teže prirode, on bi se po završetku tekuće sezone mogao vratiti u Krupu.

Naime, Koljić je u Lech stigao kao posuđen igrač, a prema informacijama koje su objavljene na zvaničnoj stranici, poljski klub ima pravo na kraju sezone otkupiti njegov ugovor.

Koljić je u dresu Lecha odigrao tri susreta, a meč protiv Slaska bio mu je prvi koji je počeo u startnoj postavi. Ipak, zbog povrede ligamenata već u 15. minuti morao je napustiti teren.

Prve informacije govore da će Koljić biti odsutan minimalno tri sedmice, negdje se pominje čak i do kraja sezone, a mediji u Poljskoj smatraju da bi u takvoj situaciji čelnici Lecha mogli odustati od kupovine ovog napadača te da će se on vratiti u Premijer ligu BiH.

S obzirom na to da se radi o igraču koji je tek došao u novi klub, a pri tome ima važeći ugovor do kraja ove sezone, zvanična informacija o njegovoj sudbini trebala bi biti poznata u narednih nekoliko mjeseci.

Koljić je u dresu Krupe u prvom polusezoni odigrao 18 utakmica u kojima je postigao 11 pogodaka, a vrijedi dodati da je nedavno debitovao za reprezentaciju BiH u susretima protiv SAD-a i Meksika.