Nakon sjajnog gola i pobjede
0

Mechelenov junak Pandža: "Kakav neopisiv osjećaj!"

Totalsport
Boris Pandža
Boris Pandža
Boris Pandža, 23-godišnji bosanskohercegovački nogometaš belgijskog Mechelena, u kratkom je razdoblju dvaput svojim golovima donosio pobjede svojoj novom timu.

Pandža je minule četiri sezone igrao za splitski Hajduk, a ljetos se skrasio u Mechelenu, ekipi koja je odlično započela takmičenje u Jupiler ligi ove sezone.

Mechelen je prvenstvo otvorio sa četiri uzastopne pobjede, a u jednoj od njih, u gostima kod Zulte Waregema 2-1 u 2. kolu, Pandža je postigao gol odluke u 87. minuti. U petak je Mechelen na svom stadionu savladao renomiranu momčad Standarda iz Liegea 1-0, a najveći junak "žuto-crvenih" opet je bio Pandža, strijelac pogotka u 85. minuti.

Tom Soetaers, koji je ušao u igru u 80. minuti, izveo je slobodni udarac s lijeve strane, a Pandža je izvrsno reagirao u kaznenom prostoru gostiju, te je preciznim udarcem glavom donio erupciju radosti krcatih tribina…

"Kakav je to neopisiv osjećaj nakon što postignete pogodak za pobjedu! Jeste li čuli kako navijači skandiraju moje ime? Sretan sam jer sam, kao i protiv Zulte Waregema, zabio pogodak odluke za svoj tim. Kada vidite kakva je radost u ekipi i među navijačima zbog ove pobjede, mogu reći da sam ponosan što sam dio ove ekipe. Jesam li vježbao prekide koje izvodi Soetaers? Ništa posebno, to je poput navigacije (smijeh). Važno je dobro se postaviti i nadati se da će lopta završiti u suparničkoj mreži", rekao je Pandža nakon dvoboja.

Njegov ti je protiv Standarda ubilježio petu pobjedu u 7. kolu Jupiler lige, te sada na drugom mjestu ima 16 bodova, koliko i vodeći Genk, ali uz utakmicu manje od Mechelena.