Nogomet
7

Meč nastavljen nakon dva prekida: Radnik i Mladost remizirali u Bijeljini

Piše: O. T.
Foto: FK Radnik Bijeljina
Foto: FK Radnik Bijeljina
U pretposljednjoj utakmici 4. kola BHT Premijer lige Radnik iz Bijeljine je na domaćem terenu podijelio bodove sa ekipom Mladost Doboj-Kakanj (0:0).

Utakmicu su obilježila dva prekida u finišu meča. Prvi se desio u 79. minuti pri rezultatu 0:0 kada je utakmica zbog nevremana i smanjene vidljivosti zasutavljena. Potom je nakon kraćeg prekida meč nastavljen, ali samo dvije minute bile su potrebne da sudija ponovo prekine meč.

Ovaj prekid trajao je duže, ali je utakmica ipak nastavljena. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata tako da su Radnik i Mladost podijelili bodove na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Ovim remijem tim Slavka Petroviča nastavlja rezultatsku krizu i Radnik sada ima dva poraza i dva remija nakon četiri odigrana meča.

Očigledno su velike promjene u ljetnom prijelaznom roku kao i obaveze u evropskim nastupima utjecale da aktuelni šampion Kupa Bosne i Hercegovine još uvijek nema pobjedu u ovoj sezoni BHT Premijer lige.

Mladost može biti zadovoljna sa ovim bodom pošto je i dalje neporažena u ovoj sezoni. Tim Ibre Rahimića ima tri remija i pobjedu koju su zabilježili savladavši Metalleghe na domaćem terenu u prethodnom kolu.

Radnik Bijeljina: Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Kojić, Peco (Simeunović 74'), Krsmanović, Obradović, Ostojić, Srećković, Đurić (Fačić 78').

Mladost DK: Lalić, Bošković, Sušić, Asanović (Gačan 77'), Kuzmanović, Musić, Rizvanović (Šišić 71'), Brkić (Hodžić 90'), Jusufović, Karahmet, Isaković.