Sudija nemilosrdan
85

Meč brazilske lige prekinut jer je zbog crvenih kartona ponestalo igrača za igru

Piše: N. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Utakmica 6. kola brazilske lige između Vitorije i Bahije prekinuta je 11 minuta prije kraja meča jer je domaći tim zbog crvenih kartona ostao sa šest igrača na terenu i to kod rezultata 1:1.

Pravila prvenstva i FIFA-e jasno nalažu kako jedna ekipa na terenu mora imati najmanje sedam igrača.

Vitoriji je presudio nesmotren potez Brune koji je dobio drugi žuti karton jer je ispucao loptu blizu sudije. Bruno je to učinio iako je samo minut ranije Vitoria ostala bez Uilliana, također zbog isključenja.

Inače, sudija je u prvom poluvremenu podijelio šest žutih kartona, dok je Vitoria vodila golom Denilsona u 34. minuti utakmice.

Situacija je dostigla svoj vrhunac u 50. minuti kada je Vinicius iz penala pogodio za izjednačenje. Proslavio je to provokativnim plesom pred protivničkim navijačima, što je izazvalo bijes domaćih igrača.

Počela je tučnjava nakon koje je uslijedilo pet direktnih isključenja (Denilson kod domaćih te Edson, Nascimento Franca R., Vinicius i Anderson kod gostiju).

Sijevale su pesnice, a sudije su pokušavale povezati ko je koga udario. Nakon toga uslijedila su dva crvena kartona za domaće igrače (Kanu i Rhayner).

Već u 61. minuti nastavljena je serija isključenja budući da je kod gostiju s terena udaljen Fonseca, a onda na scenu stupaju ranije pomenuti Uillian i Bruno.

Odluka o pobjedniku i o kazni za nogometaše bit će donesena na brazilskom sportskom sudu, a očekuje se da Bahiji pripadne pobjeda za "zelenim stolom" rezultatom 3:0.