Birmingham City
0

McLeish sanja o Džeki i Ibiševiću

Totalsport
Alex McLeish (Foto: AP)
Alex McLeish (Foto: AP)
Alex McLeish, menadžer engleskog Premierligaša Birmingham Cityja, još je jednom javno ponovio da mu je želja u ekipi vidjeti Edina Džeku, ali i Vedada Ibiševića.

Ipak, prvi i realniji cilj pojačavanja tima u januaru jest dolazak Red Bullovog napadača Marca Janka, prošle sezone najboljeg strijelca austrijske Bundeslige (34 utakmice, 39 golova). I ove sezone je Janko raspoložen, pa je kroz trinaest prvenstvenih susreta svoje ime u osam navrata upisao na listu strijelaca.

Novi vlasnik kluba Carson Yeung obećao je menadžeru momčadi 40 miliona eura za pojačanja, a McLeish kaže:

  • Janko je vrlo raspoložen pred suparničkim golom, možda nije na nivou Petera Croucha, ali se trudi biti takav igrač. Igrači poput njega nalaze se na tržištu, samo je pitanje možemo li ih mi dovesti.

“Wolfsburgov dvojac Edin Džeko i Grafite, kao i Hoffenheimov par Vedad Ibišević i Chinedu Obasi također su označeni kao McLeishove mete. Međutim, Birminghamov šef misli da će trebati proći nekoliko godina prije no što klub bude sposoban dovući atraktivne igrače takvog kalibra za njihovu tržišnu vrijednost”, piše Sky Sports.

  • Dosegnemo li Evertonov status u nadolazećim godinama onda bismo mogli zavesti “džeke”. Postoje skriveni nogometni dragulji koji ne koštaju mnogo, a za Džeku bismo trebali izdvojiti oko 15 miliona funti, za Grafitea desetak. I Hoffenheimovi napadači premašuju cijenu od deset miliona - kazao je McLeish.