Nakon poraza od drugoligaša
0

McClarenu odbrojani dani u Wolfsburgu?

Totalsport
Stev McClaren (Foto: Reuters)
Stev McClaren (Foto: Reuters)
Domaći poraz od drugoligaša Cottbusa 3-1 mogla bi biti kap koja preljeva čašu strpljenja njemačkog prvoligaša Wolfsburga, kada je u pitanju status trenera Stevea McClarena.

"Ovo jednostavno nije bilo dovoljno dobro. Kao što nije bilo dovoljno dobro tokom cijelog prvog dijela sezone. Razočaran sam i frustriran. Dotakli smo dno. Klubu definitivno trebaju promjene. Niko ne zna šta će se dogoditi sljedećih dana", rekao je McClaren nakon još jednog podbačaja njegove ekipe.

Možda niko i ne zna šta će se dogoditi, ali mnogi slute da će se uprava kluba zahvaliti McClarenu, koji u zadnjih sedam kola Bundeslige prije zimske pauze nije uspio odvesti tim ni do jedne pobjede. Upisao je Wolfsburg u tom razdoblju šest remija i jedan poraz, a na tabeli drži razočaravajuće 13. mjesto.

Wolfsburg je ostankom Edina Džeke i dovođenjem Diega, pa i Marija Mandžukića, pod svaku cijenu želio uoči sezone izboriti plasman u evropska takmičenja. Sada su miljama daleko od ispunjenja tog plana, pogotovo i nakon ispadanja iz DFB Kupa.

"Mora mi se sve ovo slegnuti. Nije se lako vratiti svakodnevnim obavezama nakon ovakvog poraza. Večeras neću dobro spavati. Rezervirao sam avionsku kartu za četvrtak, koju neću iskoristiti. Ovaj poraz će nam svima jako pokvariti praznike. Ipak, ne želim donositi nikakve odluke nepromišljeno", izjavio je sportski direktor ''vukova'' Dieter Hoeneß.