Oglasio se i Al Khelaifi
18

Mbappea pitali o sukobu sa Luisom Enriqueom: Imam mnogo problema, ali trener nije jedan od njih

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kylian Mbappe je sinoć postigao dva pogotka u pobjedi Paris Saint Germaina protiv Real Sociedada i pomogao svom timu da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon utakmice je upitan da li ima ikakvih problema sa trenerom Luisom Enriqueom što je on demantovao i rekao da ima sjajan odnos s njim.

"Imamo vrlo dobar odnos. Nema problema s njim, iako ljudi misle da postoji. Imam mnogo problema, ali trener nije jedan od njih", poručio je Francuz.

Isto pitanje je uslijedilo i za trenera Parižana koji je stao u odbranu svog nogometaša i rekao da je za njega on najbolji igrač svijeta u posljednjoj trećini terena.

"Mislite li da Mbappe mora nekome nešto dokazivati sa 25 godina? S bilo kojim trenerom postiže 50 golova i ima 25 asistencija, za mene je najbolji igrač svijeta u posljednjoj trećini terena", kazao je španski stručnjak te dodao:

"Očigledno je da nemamo nikakvih problema, ali vi znate da sr*nje prodaje novine i zato to potencirate. Istina? Koga briga za istinu? Ja nemam problem ni sa jednim igračem".

Odnos sa Mbappeom je komentarisao i prvi čovjek PSG-a Nasser Al Khelaifi rekavši da klub danas radi za budućnost.

"Ako klub još nije ništa objavio, to je zato jer ne želimo ništa da objavimo. Nešto se dešava između nas. Kylian je u klubu, radi u PSG-u i ima ugovor sa nama, ali istina je da danas radimo za budućnost", rekao je Al Khelaifi.