Uvrede se nizale
0

Mbappea pitali o prostaklucima argentinskog golmana, odgovorom je pokazao veličinu

D. P.
Martinezove uvrede na račun Mbappea nizale su se kao na traci (Foto: Twitter)
Martinezove uvrede na račun Mbappea nizale su se kao na traci (Foto: Twitter)
Francuska zvijezda Kylian Mbappe nema namjeru na sličan način odgovarati Emilianu Martinezu nakon što se golman Argentine "proslavio" u finalu Svjetskog prvenstva.

Martinez, koji je na prostački način obilježio osvajanje Zlatne rukavice za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva u Kataru, nastavio je vrijeđati Mbappea i nakon utakmice.

Tako je u svlačionici sramotno organizovao "minutu šutnje" za Mbappea, a onda je tokom proslave na argentinskim ulicama nosio uplakanu lutku s likom ovog francuskog nogometaša.

Nakon što je pokazao nogometnu veličinu na Svjetskom prvenstvu, a posebno u finalu u kojem je postigao hat-trick, Mbappe je pokazao i ljudsku veličinu.

Naime, novinare je sinoć nakon utakmice PSG-a i Strasbourga zanimalo koja će biti njegova reakcija na Martinezove uvrede i prostakluke. Poručio je da ga to uopće ne zanima.

"To nije moj problem. Ne želim trošiti energiju na toliko nebitne stvari. Meni je sada najvažnije da dam sve od sebe za klub i radujem se povratku Lionela Messija kako bi nastavili zabijati golove i ostvarivati pobjede", rekao je Mbappe i tako pokazao šta smatra o Martinezu i njegovim prostaklucima.

Podsjetimo, Mbappe je postigao sinoć gol za pobjedu protiv Strasbourga (2:1) duboko u nadoknadi utakmice i tako nastavio s odličnim igrama i nakon Mundijala u Kataru.