Postigao hat-trick
834

Mbappe uz "gubitničku" fotografiju poslao snažnu poruku: Francuska će se vratiti

K. H.
Foto: Kylian Mbappe/Twitter
Foto: Kylian Mbappe/Twitter
Francuski napadač Kylian Mbappe poslao je snažnu poruku nakon poraza Trikolora u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine nakon penala, a kako je i sam poručio uz fotografiju na kojoj je stajao pored pehara za prvaka, ova selekcija će se u budućnosti "vratiti" na tron.
Mbappe je odigrao finale za pamćenje i faktički sam nosio je Francusku sve do penala, a podsjećamo, on je postigao hat-trick i to s dva pogotka u regularnih 90 minuta i jednim u produžecima. Uz to, Mbappe je pogodio u penal-seriji, ali to nije bilo dovoljno Francuzima da dođu do pobjede.

Nakon toga se nije posebno oglašavao, a uz prvu objavu, na fotografiji gdje prolazi pored pehara za prvaka svijeta, napisao je da će se Francuska u budućnosti "vratiti" na tron svijeta.

"Mi ćemo se vratiti", napisao je Mbappe uz spomenutu fotografiju.

Podsjećamo, Mbappe je 2018. godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nosio Francuze do titule prvaka svijeta i već tada je ispunio san o osvajanju ovog trofeja.

U dva nastupa na Mundijalu, Mbappe ima 12 pogodaka za Francusku i nema sumnje da će, ukoliko ga zdravlje bude služilo, kroz godine koje dolaze postati najbolji strijelac ovog takmičenja u historiji.