Nije krio sreću
151

Mbappe: San mi je da nosim dres PSG-a i doživim jedinstvenu atmosferu na Parku prinčeva

Klix.ba
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe
Kao što je ranije objavljeno, Francuz Kylian Mbappe je postao novi igrač PSG-a, a u svom prvom obraćanju javnosti je izrazio svoje oduševljenje.

"Veoma sam sretan i ponosan zbog dolaska u PSG. Za mladu osobu iz okolice Pariza poput mene san je da nosi crveno-plavi dres te da doživi jedinstvenu atmosferu na Parku prinčeva. Privukao me je projekt kluba, koji je jedan od najambicioznijih u Evropi. Zajedno s novim saigračima namjeravam nastaviti svoj napredak i pomoći timu da ostvari svoje velike ciljeve", izjavio je Mbappe.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi je također prezadovoljan novim pojačanjem.

"Izuzetno smo zadovoljni što je Kylian Mbappe stigao u PSG-ovu porodicu. Za francuski nogomet je važno da zadrži talentovane igrače u našem prvenstvu. Kylian je jedan od nogometaša koji najviše obećavaju zahvaljujući njihovim nevjerovatnim tehničkim, fizičkim i mentalnim kvalitetima. Otkako se pojavio na visokom nivou, Mbappe ima odličan imidž mladog respektabilnog, otvorenog, ambicioznog i zrelog igrača. On će u našem klubu nastaviti napredovati u narednim godinama. Njegovim dolaskom će naš tim još više uveseljavati navijače", rekao je Al-Khelaifi.