Izazvao euforiju
0

Mbappe prvi put u životu ide u zemlju svog oca, čeka ga susret s premijerom

H. H.
Kylian Mbappé (Foto: Instagram)
Kylian Mbappé (Foto: Instagram)
Dok se rasprave oko njegove budućnosti ne smiruju, napadač PSG-a Kylian Mbappé će ovog četvrtka po prvi put otići u Kamerun, zemlju iz koje je njegov otac. Između ostalog, najavljen je njegov sastanak sa državnim premijerom.

Napadač PSG-a očekuje se ovog četvrtka u Kamerunu, zemlji njegovog oca, koju će posjetiti prvi put. Društvene aktivnosti će biti uključene u program njegovog boravka.

Kako je prenio RFI, posjeta napadača PSG-a ostala je prilično misteriozna, uprkos očekivanjima koja je izazvala. Mediji preciziraju da će Mbappé ovog petka posjetiti školu u glavnom gradu koja je obnovljena zahvaljujući igračevoj fondaciji, prije sastanka s premijerom Josephom Dion Nguteom.

Mbappe će također boraviti u "Village Noah", koji je osnovao pobjednik Rolan Garosa 1983. godine legendarni Janick Noah, gdje će odigrati meč sa Vent d'Etoudijem, kamerunskim drugoligašem.

"Moj telefon stalno zvoni, svi žele da znaju da li je tu i kako da dođu do sela Noah, da ga vide, slikaju se, posmatraju. Proživljavamo otprilike isti nivo događaja kao i kada smo primili francuskog predsjednika Emmanuela Macrona", rekao je Charles Foumane, menadžer sela.

Njegova posjeta će završiti obilaskom ostrva Djébalé odakle je njegov otac Wilfried.