Želi nešto novo
10

Mbappe najavio odlazak iz PSG-a: Na prekretnici sam u karijeri

Klix.ba
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Francuski napadač Kylian Mbappe (20) odličnom sezonom, u kojoj je u 28 mečeva u prvenstvu postigao 32 pogotka i tome dodao devet asistencija, zasluženo je osvojio nagradu za najboljeg igrača Ligue 1.

Međutim, Mbappe je potom na svečanosti dodjele nagrada za najbolje u protekloj sezoni dao nagovještaj kako bi uskoro mogao napustiti PSG.

"Dolazim do prve ili druge prekretnice u karijeri. Možda je vrijeme da imam više odgovornosti, što bi moglo biti u PSG-u s velikim zadovoljstvom ili možda negdje drugo s novim projektom. Ovo je bila moja četvrta sezona u ovoj ligi i imao sam mnogo uzbudljivih iskustava. Prvo sam bio u Monacu i uspjeli smo osvojiti titulu, a zatim sam se pridružio potpuno drugačijem projektu u Parizu gdje sam se uspio prilagoditi od prve godine. Bilo je nekih razočarenja, ali to je dio nogometa i uspjeli smo riješiti stvari kako bismo osvojili titulu", rekao je Mbappe.

Real Madrid je klub koji je najčešće spominjan kao naredna destinacija Mbappea, za kojeg interesa svakako ne bi nedostajalo.

Vrijedi istaći da je mladi napadač za reprezentaciju Francuske već odigrao 30 utakmica i postigao 12 pogodaka.