Sezona iz snova
50

Mbappe kažnjen sa tri utakmice, izgubio bitku s Messijem za Zlatnu kopačku

Piše: E. B.
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe je kažnjen sa tri utakmice zabrane igranja, što znači da će do kraja ove sezone odigrati samo još dva susreta.

Mbappe je isključen u 119. minuti finala Kupa Francuske protiv Rennesa nakon što je zbog preoštrog starta dobio direktan crveni karton, a Disciplinska komisija NS Francuske ga je žestoko kaznila.

Dvadesetogodišnji napadač je već propustio duel protiv Montpelliera, a neće igrati ni protiv Nice i Angersa, što znači da će biti na raspolaganju treneru Tomasu Tuchelu u posljednja dva meča prvenstva protiv Dijona i Reimsa.

Francuski reprezentativac iza sebe ima sezonu iz snova, no suspenzija mu je pokvarila planove da stigne d Zlatne kopačke.

Mbappe je ove sezone postigao 30 pogodaka u prvenstvu i vodio je veliku bitku s Lionelom Messijem koji na kontu ima četiri pogotka više. Ipak, nezamislivo je da će Argentinac ispustiti ovu prednost, odnosno da će je Mbappe stići u preostala dva susreta u sezoni u kojima će zaigrati.

Treće mjesto u utrci za Zlatnu loptu zauzima italijanski veteran Fabio Quagliarella koji je 23 puta tresao protivničke mreže ove sezone u prvenstvu.