Bivši trener Brescie
4

Mazzone: Guardiola bi u 2013. mogao trenirati Milan ili Inter

Klix.ba
Roberto Baggio, Carlo Mazzone i Pep Guardiola
Roberto Baggio, Carlo Mazzone i Pep Guardiola
Prema tvrdnjama nekadašnjeg trenera Brescie Carla Mazzonea, Pep Guardiola bi naredne godine mogao trenirati Milan ili Inter.

Mazzone je bio trener Pepu Guardioli dok je sada već bivši i najtrofejniji trener Barcelone igrao u tom italijanskom klubu. U razgovoru za tamošnji list Il Subsidiario je rekao: "Pep me je nazvao i rekao mi da će doći da me vidi. Upitao sam ga da li će to biti turistička posjeta ili u Italiji namjerava trenirati neku ekipu. Odgovorio mi je - oboje".

Ovaj 75-godišnji trener dodao je i to kako će, najvjerovatnije, Guardiola od naredne godine preuzeti vođenje jedne od milanskih ekipa.

Pep Guardiola, koji se trenutno odmara u New Yorku, u dresu Brescie odigrao je 24 utakmice. Međutim, ovaj period u Italiji bivši igrač i trener katalonskog diva neće pamititi po dobrom. Naime, bio je mjesec dana pod suspenzijom zbog navodne tvdnje da je koristio zabranjenu supstancu Nandrolone. Nakon višegodišnje borbe, Guardiola je dokazao da nije koristio ništa zabranjeno, nakon čega su optužbe i povučene.

Mazzone se nada kako će ovaj put Pep imati više sreće u Italiji.