Nogomet
1

Mazzarri: U kratkom roku smo postigli nešto izuzetno

Totalsport
Walter Mazzarri (Foto: AFP)
Walter Mazzarri (Foto: AFP)
Trener Intera Walter Mazzarri pohvalio je karakter svojih nogometaša nakon što su u derbiju 5. kola Serije A igranom u četvrtak kreirali preokret protiv Fiorentine i pobijedili s 2-1.

Giuseppe Rossi je u 60. minuti doveo goste iz Toskane u vodstvo pogotkom s bijele tačke, ali Nerazzurri su na kraju slavili golovima Estebana Cambiassa i Jonathana. Talijanski mediji puni su pohvala na račun Mazzarrija, navode kako je u svega nekoliko mjeseci pretvorio Inter iz ekipe koja je završila prošlu sezonu na devetom mjestu u sastav pobjedničkog karaktera.

"Mogli ste vidjeti da je Rossijev gol utjecao na našu igru pet minuta, a nakon toga smo otresli zategnutost i na kraju zaslužili pobjedu. Bila je to borba protiv vrlo jake ekipe visoke kvalitete. Fiorentina igra vrlo zbijeno, pa ponekad izgleda kao da ima znatno veći posjed lopte, ali na kraju je bilo samo 52-48 posto što i nije neka razlika. Jedine prave prilike gosti su napravili iz naših grešaka", istaknuo je Mazzarri i dodao:

"Moramo još poboljšati našu igru, ali srećom ovi su dečki postigli nešto izuzetno u kratkom vremenu u kojem im prenosim svoje ideje."

Euforičan je bio i strijelac Cambiasso, 33-godišnji veznjak koji je od 2004. član Intera.

"Inter je ponovno pronašao svoj identitet, a kad uz to dođu i rezultati, tim bolje. Protiv Fiorentine smo pokazali sjajnu reakciju nakon što smo se našli u zaostatku. Ekipa je ponovno ujedinjena i navijači mogu odlaziti kući sretni. Jesmo li ovime poslali poruku suparnicima? Ne, šaljemo je sami sebi."