Liga prvaka
272

Mažić pred finale: Ovo je san svakog arbitra i moja najveća utakmica u karijeri

Klix.ba
Milorad Mažić (Foto: EPA-EFE)
Milorad Mažić (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski arbitar Milorad Mažić sudit će finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola, a on je kazao da će mu taj meč biti ispunjenje snova.

Mažić smatra da je san svakog evropskog arbitra da sudi finale Lige prvaka i da je ovo najvažnija utakmica u Evropi. Također, dodao je da je ponosan na sebe, ali i svoj tim što će biti dio velikog finala.

"Ako pitate bilo kojeg evropskog arbitra, šta je njegov san kada je počinjao međunarodnu karijeru, rekao bi vam da je to suđenje finala Lige prvaka. Ovo je najveća utakmica. Veoma je posebno i ponosan sam što sam sa mojim timom dio toga", kazao je Mažić.

Mažiću će pomoć u večerašnjem susretu pružati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a iza golova će biti Nenad Đokić i Danilo Grujić.

"Radimo naporno kao tim. Konstantno razgovaramo o poslu, pripremamo se za svaku utakmicu i gledamo da se poboljšavamo", istakao je srbijanski arbitar.

Milorad Mažić postao je međunarodni sudija 2009. godine, a finale Lige prvaka samo je jedna u nizu velikih utakmica u kojima je vodio glavnu riječ.