Nastavak slučaja
93

Mayroga zbog Ronalda pati od depresije, htjela se čak i ubiti

Klix.ba
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Jedna od advokatica Kathryn Mayorge Larissa Drohobyczer tvrdi da je njena klijentica emocionalno krhka i uplašena te da je zbog navodnog silovanja, za koje tereti Cristiana Ronalda, razmišljala čak i o samoubistvu.

"Od 2009. kada se dogodio taj napad, padala je u depresiju, razmišljala o tome da sebi oduzme život. Alkoholizirala se, a imala je i poteškoća u održavanju odnosa s ljudima te je teško pronalazila posao. Bilo je to vrlo teško razdoblje za nju, imala je niz problema. Posljednjih osam ili devet godina je bilo užasno", objasnili su iz Mayorginog advokatskog tima.

Drohobyczer je istakla kako je Mayorga pristala ići na grupne terapije kako bi olakšala svoju borbu.

"U aktivnoj je terapiji i ima veliku podršku ljudi oko sebe. Radila je na sebi kako bi to ostavila iza sebe i na kraju diplomirala novinarstvo. Kathryn se nije pojavila na press konferenciji jer je odlučila biti nedostupna medijima zbog svog emocionalnog stanja. Nije joj ovo baš ugodno", dodali su iz tima.

Inače, ljekari su potvrdili kako pati od PTSP-a (posttraumatskog stresnog poremećaja) zbog Ronaldovog silovanja u Las Vegasu, dok je Portugalac jučer odbacio sve optužbe.