Uprkos lošim rezultatima
12

Maurizio Sarri ostaje trener Lazija, dobija novi ugovor

D. B.
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Lazija Claudio Lotito potvrdio je da će aktuelni trener Maurizio Sarri potpisati dvogodišnji ugovor s klubom.

Sarri je potpisao na dvije godine s Lazialima tokom ljeta, a uprkos lošem startu sezone, Lotito je odlučio da produži saradnju s ovom stručnjakom.

"Sreo sam čovjeka koji može napraviti razliku u svojetu nogometa. On živi nogomet strastveno, a ako neko misli da je na ivici, uvjeravam ga da nije. Dobio sam dozvolu da produžim njegov ugovor za dvije godine", izjavio je Lotito.

Lazio je osvojio svega 26 bodova u 16 utakmica, a predsjednik kluba krivi igrače za loše rezultate.

"Ljudi me zaustavljaju na ulici i pitaju šta se događa. Neki igrači su zaboravili gdje su, neko je zaboravio na timski duh. Ne razumiju svi žrtvu kao mi, ali moramo poštovati svačiji rad", dodao je on.

U uspjeh je uvjeren nogometaš Lazija Sergej Milinković-Savić.

"Sviđa mi se trener, ali još uvijek ne radimo ono što on želi. Vremenom ćemo uspjeti, vidjet ćemo rezultate prije ili kasnije", kazao je srbijanski nogometaš.

"Moramo ići u suprotnom smjeru od onoga kojim smo dosad išli. Nismo zadovoljni onim što radimo, ne treba nam drama, nego promjene. Predsjednik nas pokušava motivisati", poručio je kapiten Ciro Immobile.