Želi Wengera na klupi
39

Matthäus kritikovao Salihamidžića: Nikada ga nema kada je potreban Bayernu

Klix.ba
Lothar Matthäus (Foto: EPA-EFE)
Lothar Matthäus (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Bayerna Lothar Matthäus u svojoj standardnoj kolumni za Sky Sports postavio je pitanje važnosti pozicije sportskog direktora u bavarskom klubu te je imao niz kritika na rad Hasana Salihamidžića.

Bayern se posljednjih sedmica nalazi u nezapamćenoj krizi rezultata, trener Niko Kovač na konstantnom je udaru javnosti, a u posljenjem kolu u 93. minuti ispustili su pobjedu protiv Fortune, što navijači ovog kluba odavno nisu doživjeli.

Pored mnogih problema koje Bayern ima na samom terenu, legendarni Matthäus postavio je pitanje važnosti funkcije Hasana Salihamidžića na poziciji sportskog direktora te je rekao da njega gotovo nikada nema kada je potreban klubu.

"Njega nikada nema kada je potreban klubu, a već sedmicama ni traga ni glasa od Hasana Salihamidžića. Ponekad se pitam zbog čega uopšte Bayernu treba sportski direktor ako on nikada ništa ne govori? Klub je mogao uštedjeti na toj poziciji", napisao je Matthäus.

Nakon toga, on je rekao da je Arsene Wenger trenutno jedini trener slobodan na tržištu koji bi mogao doći na klupu bavarskog kluba i da Bayern treba angažovati francuskog trenera što je prije moguće.

"U ovom trenutku ne vidim nijednog trenera osim Arsena Wengera koji bi mogao doći u popraviti situaciju u Bayernu. Ako žele da dovedu Wengera, Bayern mora brzo reagovati i učiti to dok im on ne promakne, što im se u prošlosti znalo desiti nekoliko puta", završio je Matthäus.

Bayern nakon 12 odigranih utakmica u Bundesligi ima samo 21 osvojen bod, što je devet manje od prvoplasirane Borussije Dortmund, a u sljedećem kolu nakon obaveza u Ligi prvaka očekuje ih gostovanje kod nezgodnog Werder Bremena koji je na sedmom mjestu.