Novi angažman
57

Matteo Cioffi nakon što je ugasio Školu fudbala FK Sarajevo otišao u Seriju A zahvaljujući bratu

H. H.
Matteo Cioffi je brat trenera Verone (Foto: FK Sarajevo)
Matteo Cioffi je brat trenera Verone (Foto: FK Sarajevo)
Italijanski stručnjak Matteo Cioffi, nekadašnji šef Omladinskog pogona FK Sarajevo, pronašao je novi posao u domovini nakon što je neslavno okončan njegov polugodišnji mandat na Koševu od januara do juna 2021. godine.
Četrdesetpetogodišnji trener postao je tehnički trener u stručnom štabu Verone, nekadašnjem italijanskom prvaku koji od ove sezone predvodi njegov brat Gabriele Cioffi.

Iako je u Bordo klub došao s velikim očekivanjima, najavljen kao "reformator", ostao je upamćen samo po gašenju Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase", što je izazvalo burne reakcije navijača Sarajeva.

Cioffi je prethodno devet godina radio u Fiorentini kao trener omladinskih selekcija, a jedno vrijeme proveo je i na klupi Aglianesea. Tokom karijere radio je i u okviru razvojnog programa omladinaca u Italiji, a sarađivao je s imenima kao što su Nicolo Zaniolo i Gianluca Mancini.

U posljednjih nekoliko godina, Cioffi je objavio veliki broj naučno istraživačkih radova o temama principa igre, važnosti iskustva u igri. Vlasnik je UEFA A licence.