Nogomet
22

Mato Neretljak: Sarajevo je u sjajnoj formi, ali nećemo na teren izaći sa bijelom zastavom

Piše: E. Isanović
Mato Neretljak
Mato Neretljak
Mato Neretljak je nedavno imenovan za novog trenera Metalleghea iz Jajca. Na klupi je naslijedio Nermina Bašića koji je smijenjen zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Novajlija u ligi nalazi se na 10. mjestu Premijer lige, a imaju tri boda više od zone ispadanja u kojoj su Olimpic i Čelik. U 17. kolu Kraljevi će u nedjelju na travničkoj Piroti dočekati Sarajevo. Neretljak vjeruje kako će njegovi izabranici odigrati kvalitetan meč.

"Sarajevo igra dobro u posljednje vrijeme, vjerovatno su u ovom trenutku u najboljoj formi. Ušli su u pobjednički niz i sigurno je da će sa puno samopouzdanja doputovati u Travnik. Osim toga, imat će i veliku podršku svojih navijača i očekuje se jedna kvalitetna utakmica u dobroj atmosferi. Mi respektujemo tim sa Koševa, to je veliki klub ne samo u BiH nego i šire. Prepuštamo im ulogu favorita, ali nećemo izaći na teren sa bijelom zastavom. Radili smo naporno proteklih dana i sa optimizmom čekamo okršaj sa Bordo timom. Vratit će nam se i nekoliko igrača koji će biti u konkurenciji za ovaj dvoboj", kazao je bivši igrač Orašja, Osijeka, Hajduka, Rijeke i Zadra za Klix.ba.

Mladi i ambiciozni trener koji je u Jajce stigao iz Orašja naglašava kako je njegov prethodnik ekipu ostavio u dobrom fizičkom stanju. Stoga se nada da će nogometaši Metalleghea u utakmici protiv višestrukog prvaka BiH biti izuzetno motivisani. Potom se osvrnuo na meč 16. kola, gdje je njegov tim u Bijeljini minimalno poražen od Radnika.

"Igrali smo dobro u Semberiji. Držali smo bod do pred sami kraj utakmice. Ipak, individualni kvalitet Obradovića je presudio. No, zadovoljan sam igrom svojih izabranika", kazao je bivši hrvatski reprezentativac.

Na kraju je podvukao kako je stigao u organizovan klub čije se ambicije poklapaju sa njegovim.

"Čim sam obavio razgovor sa predsjednikom Zoranom Dekićem shvatio sam da se radi o ozbiljnom i uređenom klubu. Nisam puno razmišljao, prihvatio sam ponudu. Vjerujem da ću uspjeti ispuniti ciljeve koji su pred mene postavljeni", zaključio je Neretljak.