Nogomet
3

Mato Jajalo: Osjećam kao da sam dugo u reprezentaciji, nadam se debiju protiv Belgije

Klix.ba
Mato Jajalo
Mato Jajalo
Mato Jajalo je jedan od igrača koji se našao na popisu selektora Baždarevića za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje Zmajevi igraju protiv Belgije i Kipra. On je danas dao svoj prvi intervju za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Jajalo je nekad igrao za Slaven Belupo, Sienu Köln, Sarajevo i Rijeku tako da nije nepoznat ljubiteljima nogometa. Na pripreme je stigao motivisan da opravda povjerenje selektora.

"Nije baš da sam očekivao poziv, ali nije me ni iznenadio. Duže vrijeme sam bio u kontaktu sa selektorom, ali sam ranije imao nekih problema s povredom. Sada sam zdrav, počeo sam igrati, tako da mi je drago što sam se priključio reprezentaciji", izjavio je Jajalo.

Reprezentativci su ga dobro primili i poželjeli mu dobrodošlicu.

"Sve je super, nije bilo problema oko prilagodbe, znam većinu momaka od prije, čak mislim da sam igrao skoro protiv svakoga i stvarno je kao da sam već duže vrijeme ovdje, a ne kao da sam tek jedan dan", rekao je novi bh. reprezentativac.

On se nada da će debitovati za Zmajeve već protiv Belgije.

"Slagao bih kad bi rekao da ne očekujem. Vjerovatno svako od nas razmišlja tako. Svaki sportaš teži da igra, da nastupa i da najbolje što može pomogne svojoj ekipi. Vidjet ćemo šta kaže selektor", kazao je Jajalo.

On je igrač Palerma, gdje važi za sjajnog igrača.

"Već sam dvije godine tamo i super sam se navikao. I ranije sam živio u Italiji, znao sam jezik i adaptacija je bila prilično lagana. Dočekan sam lijepo", istakao je Mato.

On je nekada igrao za Sarajevo, a danas je navijač ovog kluba.

"Većina igrača s kojima sam igrao više nije tamo, puno toga se promijenilo. Tako je to u nogometu, ali naravno da pratim sve i navijam za Sarajevo", završio je Jajalo.