Nogomet
131

Matijas Pejić novi igrač Zvijezde: Cilj je brz povratak u Premijer ligu

Piše: D. B.
Nakon što je ispala iz Premijer lige BiH, Zvijezda je krenula u potragu za pojačanjima s ciljem povratka u društvo najboljih. Jedan od novih igrača je bivši prvotimac Veleža Matijas Pejić.

Pejić je nakon dobrih igara u Veležu na kraju ove sezone ipak odlučio napustiti Rođene i karijeru nastaviti u drugoj sredini.

"Bilo je kontakata s nekoliko premijerligaša, kao i s jednim klubom iz Hrvatske, ali Zvijezda je bila najkonkretnija, a ja nisam htio dugo čekati, jer su pripreme već počele i nisamhtio propuštati treninge. Potpisao sam ugovor na godinu dana", izjavio je Pejić za portal Klix.ba.

U donošenju odluke su mu pomogle dvije činjenice, a to je blizina porodičnog doma i to što će ponovo sarađivati s trenerom Nedimom Jusufbegovićem.

"Jusufbegović je sada trener Zvijezde, radio sam s njim ranije u Veležu i dobro se poznajemo. Osim toga, porodica mi živi relativno blizu, vozim se 25 minuta do stadiona", rekao je novi nogometaš Zvijezde.

Zbog svog izbora se nije pokajao.

"Nakon dva dana u klubu sam shvatio da nisam pogriješio, uvjeti su odlični i svi smo odlučni da se brzo vratimo u Premijer ligu BiH", završio je Pejić.