Nogomet
0

Matija Matko: Gol u derbiju posvetio sam navijačima Sarajeva

Piše: D. B.
Matija Matko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Matija Matko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hrvatski nogometaš Matija Matko svojevremeno se nije dugo zadržao u FK Sarajevo. Igrao je na Koševu u dva navrata, od 2005. do 2006. godine, kao i 2012. godine. Ipak, postao je i ostao miljenik navijača Sarajeva, a sve zbog gola na Grbavici protiv Željezničara iz 2006. godine, kojim je donio pobjedu Sarajevu nad vječitim rivalom nakon šest godina.

Iako odavno nije član Sarajeva, Matko je i dalje često tema navijača Sarajeva, posebno uoči derbija sa Željezničaroom. Ta ljubav i privrženost je obostrana, jer Matko i danas prati i navija za Sarajevo.

"Naravno, pratim nastupe i rezultate Sarajeva. Danas imaju neke nove igrače pa su rezultati lošiji u proljetnom dijelu prvenstva, no, kad se sve to posloži, biće dobro. Ne može ništa preko noći. Robert Jarni će napraviti dobar posao", izjavio je Matko u razgovoru za portal Klix.ba.

Još uvijek pamti euforiju i osjećanja dočekivanja vječitog derbija i igranja u bordo dresu.

"To se ne zaboravlja. Teško je i danas opisati tu sreću kad klubu doneseš dugo očekivanu pobjedu, pogotovo kad usrećiš najvolje navijače koji žive za takav trenutak. I ja sam živio za Sarajevo, za pobjedu i trenutak kada ćemo pokazati ko je gazda u gradu. Svoj gol u derbiju posvetio sam navijačima", prisjetio se Matko utakmice na Grbavici u kojoj se proslavio.

)

Rekao je da je važno da igrači Sarajeva budu strpljivi tokom utakmice na Grbavici.

"Bit će teško, posebno jer Željezničar igra pred svojim navijačima. Važno je ne izgubiti i pokušati postići pogodak. Strpljenje je također važan faktor, jer se igra 180, a ne 90 minuta", kazao je aktuelni napadač NK Gorica.

Za kraj je pohvalio navijače Sarajeva.

"Oni su tu kad Sarajevo pobjeđuje, ali i kad gubi. Njima svaka čast, jer, malo je takvih fanova. Bio bih sretan da Sarajevo osvoji Kup, a i prvenstvo. Navijači to zaslužuju", završio je Matko, koji je opjevan i u pjesmi Benjamina Isovića.

)