Teško prihvata poraz
2

Matić: Mourinho je poseban, teško je raditi s njim jer uvijek želi više

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaš Manchester Uniteda Nemanja Matić otkrio je da menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho uvijek traži više od svojih igrača i da je to jedan od razloga zbog čega je teško raditi s njim.

Matić i Mourinho imaju višegodišnju saradnju, a trenutno su obojica u Manchester Unitedu koji je upao u malu krizu zbog ispadanja od Seville u meču osmine finala Lige prvaka.

"Mourinho je poseban jer uvijek želi da pobjeđuje. Vidite i sami da mu je teško prihvatiti poraz, vjerovatno zbog toga što je osvojio 20 trofeja u karijeri", rekao je Matić, a potom nastavio:

"Veoma je teško raditi s njim jer on uvijek želi više. Čak i kada osvojiš titulu, on želi da to ponoviš sljedeće godine. On je takav i igrači prosto moraju biti spremni na to", istakao je Matić.

Nakon toga, on je rekao da je uspjeh biti među četiri najbolje ekipe u Premiershipu, a sezona može biti dobra ukoliko se osvoji FA cup.

"U jednoj sezoni imaš četiri takmičenja, ako osvojiš jedan nije dovoljno, ali uvijek moraš dati sve od sebe. Kada su među četiri najbolja tima to nije perfektno, ali nije loše ni sljedeće sezone igrati Ligu prvaka. Kada osvojiš samo FA cup, ne možeš reći da je sezona uspješna, ali je svakako dobra", završio je Matić.

Manchester United će u polufinalu FA cupa igrati protiv Tottenhama, a drugi polufinalni par će biti Chelsea - Southampton.