Nogomet
8

Matan i Sobral složni: Primijetio se izostanak Mulahmetovića, utakmica još nije završena

Piše: E. M.
Boro Matan (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Boro Matan (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Gradskoj areni u Zenici rezultatom 5:0 poražena od selekcije Kazahstana. Selektori obje ekipe su se složile da je razlog loše igre naše reprezentacije izostanak bh. kapitena Nijaza Mulahmetovića.

Selektor naše futsal reprezentacije Boro Matan je kazao kako je ekipa Kazahstana odigrala odličnu utakmicu i pokazala se u najboljem svjetlu.

"Bilo je onako čega smo se i pribojavali. Oni su se pokazali u najboljem svjetlu, odigrali odličnu utakmicu i iskoristili naše greške. Teško je biti pametan nakon ovog rezultata, ovo je trenutno stanje po kvalitetu, a mi ćemo naredne pripreme odraditi što bolje da spremni budemo u uzvratnoj utakmici", kazao je Matan.

Na pitanje novinara da li će kapiten Mulahmetović biti spreman za uzvratni susret u Kazahstanu, Matan je kazao da su svi medicinski tretmani završeni u njegovom oporavku.

"Kapiten će biti spreman u uzvratnoj utakmici i nadamo se povoljnijem rezultatu. Njegov izostanak je bio nenadoknadiv, igrači nisu odgovorili njegovom iskustvu. U našoj utakmici je falilo mirnoće, pogotovo pri rezultatu 0:2 kada se lomila utakmica, ali oni su iskoristili naše pogreške. Mi vjerujemo da ćemo u drugoj utakmici ostaviti bolji dojam", zaključio je Matan.

Ricardo Sobral (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ricardo Sobral (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Selektor Kazahstana Ricardo Sobral je kazao kako naša reprezentacija ima odličnu individualnu igru.

"Prvo želim da se zahvalim navijačima na dobroj atmosferi jer futsal reprezentativci zaista vole kada imaju podršku. Bosna i Hercegovina ima odličnu individualnu igru, ali njihov izostanak kapitena večeras se primijetio u igri. Ovo je bila naša pobjeda, ali ovatakmica još nije završena", zaključio je Sobral.