Oduševio navijače
146

Mata pozvao kolege nogometaše da jedan posto svojih godišnjih plata doniraju u dobrotvorne svrhe

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Veznjak engleskog prvoligaša Manchester Uniteda Juan Mata pozvao je svoje kolege nogometaše da jedan posto svojih godišnjih plata doniraju u dobrotvorne svrhe.

Španski nogometaš je obećao da će postotak svoje plate donirati fondaciji Common Goal, koju vodi nevladina organizacija streetfootballworld koja okuplja 120 dobrotvornih ustanova.

Mata sada želi naći još deset nogometaša, tako da njih jedanaestorica zajedno doniraju jedan posto godišnje plate u dobrotvorne svrhe.

"Od danas pa ubuduće se obavezujem da ću jedan posto svoje plate donirati fondaciji Common Goalu koju vodi nevladina organizacija streetfootballworld i podupire nogometne dobrotvorne ustanove u cijelom svijetu. To je mala gesta, ali može promijeniti svijet", izjavio je Mata, koji u Manchester Unitedu godišnje zaradi 7,8 miliona eura.

"Pozivam sve svoje kolege da se mi pridruže i da oblikujemo prvih jedanaest Common Goala. Zajedno ćemo lako pokrenuti nešto što će se temeljiti na zajedničkim vrijednostima", rekao je španski reprezentativac.