Parole protiv vlasnika
40

Masovni protest navijača Rome u Rimu: Legende se ne diraju, De Rossi ovo nije zaslužio

Klix.ba
Čelnici Rome prije tri dana objavili su da će klub na kraju sezone napustiti kapiten Daniele De Rossi, a zbog sramnog odnosa prema legendi kluba, navijači Vučice danas su protestvovali ispred administrativnog sjedišta kluba u Rimu.

De Rossijev ugovor s Romom ističe na kraju sezone, a iako su mnogi očekivali da će Italijan dobiti novu jednogodišnju saradnju, čelnici su odlučili da im on više nije potreban i da na kraju sezone više ne računaju na njegove usluge.

Pojedini italijanski mediji objavili su priču da je vlasnik kluba James Pallotta od ranije imao želju da se riješi usluga De Rossija, a kada su mu saopćili da neće dobiti novi ugovor, ponudili su mu jednu od direktoriskih pozicija, identično kao i Francescu Tottiju, što je on odbio.

De Rossi želi nastaviti karijeru, već sada ima brojne ponude kako iz Evrope, tako i iz MLS-a i Argentine, a njegova želja da nastavi s igranjem nogometa bez obzira što ga u Romi više ne žele probudila je navijače rimskom kluba da žestoko protestvuju protiv vlasnika Pallotte.

Oko 500 navijača danas je organizovalo protest ispred administrativnog sjedišta kluba u Rimu, a protesti u Rimu nisu i jedini jer su udruženja navijača u New Yorku, Londonu i Sydneyju također izrazili veliko nezadovoljstvo zbog odnosa prema De Rossiju.

"Roma pripada nama. Pallotta odlazi. Legende se ne diraju", samo su neke od poruka s današnjeg protesta u Rimu.