Teška povreda glave
77

Mason: Petr Cech je pokazao šta znači biti pravi čovjek i džentlmen

Klix.ba
Ryan Mason (Foto: EPA-EFE)
Ryan Mason (Foto: EPA-EFE)
Engleski nogometaš Ryan Mason početkom prošle godine zadobio je tešku povredu glave, a u razgovoru za engleske medije otkrio je da mu je najveća podrška bio golman Arsenala Petr Cech.

Mason je prije dva dana objavio kraj krijere jer bi svako sljedeće igranje nogometa bilo izlaganje prevelikom riziku, a iskoristio je priliku da se još jednom zahvali golmanu Arsenala Petru Cechu koji mu je bio velika podrška.

Podsjećamo, Čeh je 2006. godine također zadobio tešku povredu glave, od kada nosi zaštitnu masku na svakom meču, a njegova podrška bila je od velikog značaja za Masona.

"Šta god da kažem, neću reći dovoljno lijepo o Cechu. Odmah je kontaktirao moju porodicu kojoj je dao sigurnost, a rekao im je da je normalno i očekivano ono kroz šta prolazimo jer nisam mogao da govorim, mučio sam se sa svjetlošću i slično. Čim sam dobio malo više snage, bio sam željan da ga vidim, a ranije mi je rekao da ga pozovem kako bismo razgovarali. Bio sam zabrinut jer do tada nisam govorio duže od deset minuta", kazao je Mason, a onda nastavio:

"Ušao je i sjeo na kauč. Rekao je da se zavalim u krevet i da ništa ne govorim. Samo sam slušao njegov govor, pričao je sat i po. Ja nisam rekao ništa, a on je bio brilijantan. Sve nas je uvjerio da je to samo dio oporavka i od tada smo u kontaktu. Fantastičan je, postavio je standarde šta znači biti pravi čovjek i džentlmen", otkrio je Mason.

Za kraj, bivši veznjak Tottenhama priznao je da ga je Cech inspirisao.

"Nadam se da niko neće doživjeti sličnu povredu, ali ako se nekome desi, bit ću tu za njega kao što je Petr bio za mene", završio je ovaj bivši vezni nogometaš.