Derbi kola
40

Maskirani Džeko željan osvete: Roma protiv Napolija traži prekid crne serije

K. H.
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko još uvijek nije dobio doktorsku dozvolu da može igrati utakmice bez zaštitne maske koju nosi zbog nedavnog prijeloma jagodične kosti, što znači da će Dijamant i u derbiju protiv Napolija biti maskiran.

Roma će protiv Napolija imati veliki motiv da trijumfuje i osvoji tri boda, a ponajviše zbog toga što su izgubili u tri prethodne utakmice protiv Napolitanaca na svom terenu. Napoli je 2017. godine slavio sa 2:1, naredne sezone je ostvario minimalnu pobjedu, a u martu ove godine upisali su ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

Posljednji put Roma je savladala Napoli u aprilu 2016. godine kada je jedini pogodak postigao Nainggolan u 89. minuti, a zanimljivo, Džeko nijednom protiv Napolitanaca nije bio strijelac na Olimpicu.

Dijamant je protiv ove ekipe postigao četiri pogotka, ali su svi bili na San Paolo stadionu gdje je Džeko jednostavno nezaustavljiv za sjajnog Koulibalyja - za mnoge jedan od najboljih defanzivaca svijeta, pa će u današnjem meču biti posebno zanimljivo vidjeti kako će se ovaj tamnoputi štoper nositi s Džekom na Olimpicu, znajući da je bio potpuno nemoćan u utakmicama koje su se igrale u Napulju.

Corriere dello Sport je današnji derbi najavio riječima "maskirani Džeko željan osvete", a u tekstu su dodali podatak da je 2013. godine tadašnji trener Napolija Rafa Benitez imao mogućnost da dovede Edina, no odlučio se ipak za kupovinu Gonzala Higuaina.

Susret između Rome i Napolija igra se s početkom u 15:00 sati.